30. 01. 2017 - 22:47
Klopp: I dalje smo u igri, ne otpisujte nas!
907
Shares
Klopp: I dalje smo u igri, ne otpisujte nas!

TRENER LIVERPOOLA

Klopp: I dalje smo u igri, ne otpisujte nas!

30. 01. 2017 - 22:47
0
Shares

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp izjavio je da se Redsi još uvijek ne odriču titule iako je tim sa Anfielda doživio tri poraza u sedam dana.

Iako su u dosadašnjem dijelu sezone Redsi izgledali kao ekipa koje se može boriti za titulu Premiershipa trenutno zaostaju za ekipom Chealseaja deset bodova.

Povodom sutrašnjeg susreta na Anfieldu sa Chealsejem, Jurgen Klopp rekao je da sve što je bilo treba da se zaboravi i da se krene u nove pobjede.

- Treba nam vjera, nada i sve te stvari. Sve se i dalje može promijeniti u minuti. Moj posao je da isključim emocije iz svega sada. Trebamo ostati mirni i donijeti pravu odluku. Ostajemo pozitivni unatoč lošim rezultatima u prošloj sedmici - rekao je Klopp.

Trener Redsa je nagovijestio i povratak Sadio Manea na teren u sljedećim utakmicama te naglasio da se dobre igre iz prethodnog perioda ne smiju zaboraviti.

- Stvari izgledaju onako kako ih želite vidjeti. Nekome dobro nekome ne. Neki će reći nismo uspjeli. Da li treba sada reći da ćemo pokušati sljedeće sezone sa boljim igračima i novim trenerom. Ali gdje to vodi ? Liverpool je izgubio tri utakmice kod kuće u sedam dana a to se rijetko dešava. Opet, ne možemo ignorisati naše dobre igre. Imamo priliku da igramo veoma dobar fudbal. Moj prijedlog je da budemo i ostanemo pozitivni. U sljedećem periodu moramo odigrati najbolje što znamo. Još uvijek ima dosta do kraja sezone i igračima se ne treba suditi i pričati o greškama tokom sezone - kazao je Nijemac. 

Također, Klop je istakao da bi veliki broj ekipa volio da pobjede lidera u narednom susretu ali je i priznao da je potrebna maksimalna koncentracija i motivacija da bi se to i ostvarilo.

- Je li motivacija ono što nam treba ili da radimo prave stvari koje nam trebaju za pobjedu ? Trebamo malo i koncentracije, ne trebamo se truditi da budemo posebni u odnosu na ostale. Najpotrebnije je da budemo na visini zadatka da bi se pobijedila ekipa Antonia Contea - dodao je Klopp.

Nijemac nije demantovao da je Chelsea u prednosti u odnosu na Liverpool u nekoliko stvari.

- Imaju svoj sistem igre sa igračima koje rijetko mijenjaju a to i donosi uspjeh. Sa tako kvalitetnim igračima uspjeh je logičan. Imaju iskustvo i 'gladni' su trofeja. Veliku zaslugu za to ima i bivši trener, Jose Mourinho, koji je upravo i postavio temelje današnjim 'Plavcima' - zaključio je Klopp.

Utakmica Liverpool-Chelsea je sutra na rasporedu sa početkom u 21 sat.

Učitaj još novosti