10. 01. 2017 - 15:16
Kako je Ferguson probudio United: Sjeo je kraj Mourinha u bus,...
907
Shares
Kako je Ferguson probudio United: Sjeo je kraj Mourinha u bus, otišao na gostovanje i počeli su pobjeđivati

STVARA SE NOVI MOĆNI STROJ

Kako je Ferguson probudio United: Sjeo je kraj Mourinha u bus, otišao na gostovanje i počeli su pobjeđivati

10. 01. 2017 - 15:16
0
Shares

Naslijediti najuspješnijeg menadžera u nogometnoj povijesti nije lak zadatak čak ni ako ste Jose Mourinho. Grbav početak njegovog puta u Manchester Unitedu je dovoljan dokaz, a ako vam ni to nije dovoljno, pogledajte samo kako su se proveli David Moyes i Louis van Gaal, ljudi koji su ga trebali nadomjestiti.

No Mourinho izgleda kao pravi čovjek za taj posao, nanizao je osam pobjeda zaredom u svim natjecanjima i United ponovno pokazuje natruhe moćnog stroja koji je u Fergusonovoj eri mljeo suparnike diljem Europe.

Zanimljiv detalj koji je procurio iz svlačionice Uniteda otkrio je kako je počela Mourinhova renesansa na Old Traffordu - tako što je pustio "starog duha" u svlačionicu.

Jose Mourinho istaknuo je po dolasku u Manchester United kako ga neće "progoniti duhovi prošlosti" te kako su Alexu Fergusonu vrata njegove kuće uvijek otvorena, isto su tvrdili i njegovi prethodnici, ali čini se kako Fergieju nije bilo toliko stalo, no kad je došao poziv od njegovog štićenika, nije mogao ostati hladan.

Započelo je neobaveznim posjetom Unitedovom trening centru, stari menadžer ponovno se spustio na travnjak, pozdravio s igračima i s nekima popio kavu, potom je pogledao trening i sjeo na ručak s Mourinhom.

Što mu je rekao nije poznato, ali Mourinho kao da je progledao, a United je krenuo na pobjednički pohod te se nada kako će ga nastaviti danas protiv Hull Cityja (21:00) u kupu.

No nije stalo samo na tom posjetu, Ferguson je nedavno zatražio od Mourinha dozvolu da putuje s momčadi na gostovanje, odbio je klupsku ponudu da mu da vozača i odlučio sjesti u klupski autobus - za stara dobra vremena. Mourinho se na njegov zahtjev slatko nasmijao.

"Šef ne mora ni pitati tako nešto, naprotiv može birati mjesto na kojem će sjediti, čak i moje ako želi", komentirao je Mourinho, ali Ferguson je ipak odabrao sjesti kraj njega.

Ferguson je s Unitedom osvojio sve što je mogao nekoliko puta i njegove cipele nitko nije ispunio dosad, još uvijek stoje ulaštene i čekaju ispred njegovog ureda. Čini se kako je konačno pronašao nekog tko ih je vrijedan. Nemojte ovo krivo shvatiti, očekivao je to i uz Moyesa i Van Gaala, ali oni ga nikad nisu imali kraj sebe kao Mourinho.

Učitaj još novosti