09. 01. 2017 - 22:44
Luis Suarez ponižen kao nikad do sada: FIFA nije imala milosti...
907
Shares
Luis Suarez ponižen kao nikad do sada: FIFA nije imala milosti prema Barcinoj zvijezdi

SKANDAL

Luis Suarez ponižen kao nikad do sada: FIFA nije imala milosti prema Barcinoj zvijezdi

09. 01. 2017 - 22:44
0
Shares

Luis Suarez, igrač Barcelone, ponižen je na FIFA-inoj dodjeli nagrada, pišu katalonski mediji.

Naime, kako piše Sport, za razliku od ostalih 10 igrača koji su izabrani u idealan tim (Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Cristiano Ronaldo, Piqué, Iniesta, Messi i Dani Alves), jedno je kod Suareza bila fotografija koja nije bila zvanična i na kojoj, ruku na dušu, ne izgleda baš lijepo.

Za sve ostale igrače korištene su fotografije u ozbiljnim pozama i u dresovima nacionalnih selekcija.

4

U FIFA-inoj ekipi 2016. godine našlo se pet fudbalera Real Madrida, četiri igrača Barcelone, te po jedan Juventusa i Bayern Minhena.

U timu godine se našao i hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji igra za Real Madrid.

Ekipu idealnih 11 čine Manuel Neuer (Bayern Minhen), Dani Alves (Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

NA FIFA-inoj svečanosti u Zurichu večeras je prvi put u historiji dodijeljena zvanična nagrada najboljim navijačima godine.

Najboljima su proglašeni navijači Liverpoola i Borussije Dortmund koji su zajedno nominirani zbog svoje zajedničke izvedbe pjesme "You`ll never walk alone" uoči okršaja u Evropskoj ligi prošle sezone, dan prije 27. godišnjice tragedije na Hillsboroughu.

Nominirani su bili i navijači reprezentacije Islanda koji su tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj oduševili svijet svojom "vikinškom" koreografijom, kao i navijači holandskog Den Haaga koji su tokom utakmice s Feyenoordom bacali igračke protivničkim navijačima kako bi ih proslijedili dječjoj bolnici u Rotterdamu.

Najbolji igrač svijeta je Cristiano Ronaldo.

Učitaj još novosti