03. 01. 2017 - 08:11
Plakao je samo jednom: Gdje je danas nogometna zvijezda koja...
907
Shares
Plakao je samo jednom: Gdje je danas nogometna zvijezda koja je prije 10 godina ostala bez noge?

DARIO SILVA

Plakao je samo jednom: Gdje je danas nogometna zvijezda koja je prije 10 godina ostala bez noge?

Index.hr
03. 01. 2017 - 08:11
0
Shares

Sjećate li se Darija Silve, sjajnog urugvajskog napadača čiju je karijeru prekinula teška saobraćajna nesreća?
 
Prije 10 godina pijan je naletio automobilom na rasvjetni stup i u toj nesreći izgubio desnu nogu. Bio je to 23. septembra 2006. godine, a Silva je shvatio što se dogodilo tek kad je sve vidio na televiziji iz bolničkog kreveta, nakon operacije koja je trajala skoro četiri sata. Zaplakao je, kako kaže prvi i jedini put u životu, te samo tri minute kasnije odlučio da neće tugovati već krenuti u novi život.
 
"Marca" piše da je prvo odlučio pronaći najboljeg ortopedskog hirurga u Urugvaju koji mu je proizveo protezu s kojom je tek blago šepao. 
 
Posvetio se uzgoju trkaćih konja, a njegova druga strast tih godina bilo je veslanje, jako popularan sport u Urugvaju. Čak se bivši napadač Espanyola, Malage i Seville pokušao kvalificirati za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. 
 
Okušao se i u politici, pokušao je postati gradonačelnik Roche, ali budući da ta avantura nije imala sretan kraj odlučio se vratiti onome što najbolje zna - nogometu. Danas radi kao skaut za mlade talente u agenciji svog prijatelja.


 
Nogometni fanovi najviše ga pamte po sjajnim nastupima za Malagu gdje je s Delyjem Valdesom bio ubitačan tandem.
 
"Dely je jedan od najboljih napadača s kojima sam igrao. Savršeno smo se razumjeli i na terenu, a i izvan njega. Znali smo što će drugi napraviti čak i bez gledanja"
, prisjeća se Silva, koji je tri godine nakon nesreće zaigrao u dobrotvornoj utakmici i postigao dva gola, uključujući i gol za pobjedu svoje momčadi. 


 
Do 2008. godine bio je autor najbržeg gola u historiji Primere jer je Valladolidu zabio za manje od osam sekundi na 'Rosaledi', a njegov rekord srušio je Joseba Llorente. 
 
Često je na terenu znao provocirati svoje rivale, a i danas se u Malagi prepričava što je učinio legendarnom Hierru. Realovog defanzivca toliko je razljutio provokacijama da ga je on pokušao povrijediti, ali na kraju se sam povrijedio i morao izaći iz igre.
 
Danas uživa sa svojom djecom, a najviše ga muči to što njegov najmlađi sin Diego nije imao priliku gledati oca uživo na stadionu. "To je nešto što će me proganjati cijelog života..."

Učitaj još novosti