27. 12. 2016 - 15:41
Zbog Messija propao najveći transfer ljeta: Real se ekspresno...
907
Shares
Zbog Messija propao najveći transfer ljeta: Real se ekspresno uključio u utrku

ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

Zbog Messija propao najveći transfer ljeta: Real se ekspresno uključio u utrku

27. 12. 2016 - 15:41
0
Shares

Philippe Coutinho trebao bi biti među najtraženijim fudbalerima u 2017. godini. Poznato je da je Brazilac na meti Barcelone, a u igru se uključio i PSG.

Također, sjajnog fudbalera Liverpoola rado bi i u Realu vidjeli, baš kao i čelnici Bayerna, Juventusa i Milana.

Parižani su već za zimski prijelazni rok dogovorili dolazak Juliana Draxlera iz Wolfsburga, a ukoliko stigne i Coutinho imat će zaista respektabilan ofanzivni dio tima.

Favorit za dovođenje brazilskog reprezentativca bila je Barcelona, a sam igrač je otkrio da bi karijeru najviše volio nastaviti upravo u Kataloniji. 

Ipak, navijači španskog prvaka nemaju razloga za radost jer je veznjak Liverpoola ipak odlučio odbiti Barcu zbog Messija.

Naime, španski mediji tvrde da je razlog zapravo činjenica da je pozicija na kojoj igra talentovani Brazilac rezervisana isključivo za Argentinca.

Na toj poziciji klub iz Katalonije ima još nekoliko vrhunskih igrača te Coutinho smatra da ne bi mogao doći do izražaja i izrasti u najboljeg igrača.

U cijelu priču odmah se uključio i Real Madrid koji je vidio svoju priliku u cijeloj situaciji, te su se prema navodima 'Don Balona', odlučili uključiti u borbu za dovođenje najboljeg Liverpoolovog igrača. 

Neymar i Ronaldinho u proteklom periodu pokušali su ubijediti svog sunarodnjaka da potpiše za Barcelonu, ali nagovori nisu očito urodili plodom.

Coutinho je do povrede bilježio sjajnu sezonu. U 13 susreta postigao je pet golova i isto toliko puta asistirao za gol, te bio glavni igrač Redsa.

Učitaj još novosti