27. 12. 2016 - 14:19
Schumacher junior sve bliže Formuli 1: Mick prešao u višu...
907
Shares
Schumacher junior sve bliže Formuli 1: Mick prešao u višu kategoriju

FORMULA 3

Schumacher junior sve bliže Formuli 1: Mick prešao u višu kategoriju

Maxf1.net
27. 12. 2016 - 14:19
0
Shares

Sin sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera iduće sezone nastupat će u evropskoj Formuli 3 s ekipom Prema Powerteam.

Mick Schumacher ove sezone takmičio se u italijanskoj Formuli 4, također u ekipi Prema Powerteam, a završio je drugi u poretku vozača, 15 bodova iza Argentinca Marcosa Sieberta, s pet pobjeda i 10 pobjedničkih postolja.

Također, Mick je nastupao i u ADAC Formuli 4, također za Prema Powerteam, gdje je završio drugi u poretku iza Australca Joeya Mawsona.

Iako nije osvojio naslov prvaka, Mick je pokazao brzinu i zrelost dovoljnu za prelazak u višu kategoriju takmičenja, iz koje su vozači ponekad prelazili direktno u Formulu 1. Najnoviji primjer je Lance Stroll koji je 2016. postao prvak i potpisao za Williams za 2017., a Max Verstappen je 2014. završio treći iza prvaka Ocona i Blomqvista te 2015. debitirao za Toro Rosso.

"Formula 3 za mene je idealan korak naprijed i totalno sam nabrijan da počne nova sezona", rekao je Mick. "Također sam vrlo sretan što ostajem s Prema ekipom jer je riječ o vrlo profesionalnoj momčadi s kojom ću ponovo puno naučiti."

“Iduća sezona sigurno će biti izazovna, ali testovi koje sam proteklih sedmica odradio pokazuju da su F3 bolidi izuzetno zabavni za vožnju. Ne mogu dočekati da započne nova sezona 2017.”

Schumacherove timske kolege bit će Callum Ilott i Guan Yu Zhou, a Nijemac će 22. marta napuniti tek 18 godina.

Učitaj još novosti