14. 12. 2016 - 09:01
Guardiola: Moram pobjeđivati ili slijedi smjena!
907
Shares
Guardiola: Moram pobjeđivati ili slijedi smjena!

ŠPANAC PRIZNAO

Guardiola: Moram pobjeđivati ili slijedi smjena!

14. 12. 2016 - 09:01
0
Shares

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola svjestan je da njegov tim nije ušao u sezonu prema očekivanjima, pa čak ne isključuje mogućnost da dobije otkaz ukoliko nastavi s lošđim rezultatima.

Trofejni španski trener je ljetos stigao iz minhenskog Bayerna, a Građani nakon dva uzastopna poraza zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa sedam bodova manje od vodećeg Chelseaja.

"Fudbal nije dugoročan projekat. Moraš da pobijediš odmah, a ako se to ne dogodi imaš problem", rekao je Guardiola.

"Naravno, organizacija fudbalskog kluba zahtijeva mnogo vremena, ali trener moraju pobeđivati, inače im nađu zamjenu".

City večeras u 16. kolu Premiershipa dočekuje Watford, a već u nedjelju na "Etihad" stiže drugoplasirani Arsenal koji je sinoć neočekivano poklekao na "Goodisonu".

"Nikada nisam dobio otkaz i prvi put suočen sam s problemom da tako dugo nema pobjede. Sljedeće sezone situacija će biti bolja, za dvije godine također, ali prije dolaska u City znao sam da moram odmah pobjeđivati. Osjećam da mi rukovodstvo kluba vjeruje, međutim, realnost je da nam je neophodan trijumf. Položaj kluba zavisi od rezultata".

"Situacija je neprijatna, ali svuda u svijetu, kada kompanija ne radi dobro, morate tražiti najbolje rješenje", zaključio je Španac.

Učitaj još novosti