13. 12. 2016 - 22:44
Arsenal pao kod Evertona i prekinuo sjajan niz, prvak ponovo...
907
Shares
Arsenal pao kod Evertona i prekinuo sjajan niz, prvak ponovo razočarao

PREMIERSHIP, 16. KOLO

Arsenal pao kod Evertona i prekinuo sjajan niz, prvak ponovo razočarao

13. 12. 2016 - 22:44
0
Shares

Arsenal je u 16. kolu Premiershipa na gostovanju kod Evertona poražen 2:1 i tako ostao na minus tri iza prvoplasiranog Chesleaja. 'Topnici' su tako i prekinuli niz bez poraza koji je bio 14 utakmica zaredom. 

Momčad Arsena Wengera je povela u 20. minuti kada je Alexis Sanchez pucao iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, a lopta pogodila Ashleyja Williamsa i promijenila smjer. Maarten Stekelenburg je bio nemoćan i lopta je ušla u mrežu za vodstvo 'topnika'. 

U 44. minuti Leighton Baines je odlično lažnjakom prevario Walcotta na lijevoj strani pa ubacio desnom nogom pred gol gdje je visoko skočio Seamus Coleman i poslao loptu glavom u donji desni ugao. 

Everton se ohrabrio što je utakmica odmicala i tražio pobjedu, a na kraju ju i dohvatio. Petr Čech je fantastično obranio udarac McCarthyja u 86. i izbacio loptu u korner, ali na ubačaj Rossa Barkleyja odlično je skočio Ashley Williams, a lopta od trave otišla pod prečku pored nemoćnog Čecha. Iskupio se tako Williams za nesretno skrivljen gol za vodstvo Arsenala. 

Phil Jagielka je u trećoj minuti sudijske nadoknade dobio drugi žuti karton, a Arsenal svim silama pokušao do izjednačenja. Imali su 'topnici' veliku gužvu i opsadu pred golom domaćina, no udarci Sancheza i Iwobija zapeli su u blokovima. Otišao je naprijed i Čech pa su domaćini mogli kontrom zabiti još jedan gol, ali su se spetljali u toj namjeri pa se rezultat više nije mijenjao. 

Leicester je nakon fantastičnog slavlja protiv Manchester Cityja izgubio kod Bournemoutha 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Marc Pugh lijepim udarcem tik izvan šestnaesterca u 34. minuti. Mogli su domaćini i do uvjerljivije pobjede, ali Adam Smith i Marc Pugh nisu bili precizni. 

Učitaj još novosti