13. 12. 2016 - 22:31
'S Piqueom sam se utrkivao u 2 ujutro, a ni danas mi nije...
907
Shares
'S Piqueom sam se utrkivao u 2 ujutro, a ni danas mi nije jasno kako je Fergi sve znao'

EKSKLUZIVNO ZA GOAL

'S Piqueom sam se utrkivao u 2 ujutro, a ni danas mi nije jasno kako je Fergi sve znao'

13. 12. 2016 - 22:31
0
Shares

Bivši igrač Manchester Uniteda Markus Neumayr (30), koji nikad nije zaigrao za prvu ekipu, ali bio je kapiten rezervne i trenirao je s Alexom Fergusonom cijele sezone 2005./06., u ekskluzivnom intervjuu za Goal govorio je o danima na Old Traffordu, Fergusonu, Ronaldu, Piqueu...

"Stanovao sam zajedno s Gerardom Piqueom, Giuseppeom Rossijem i današnjim igračem Leicestera Dannyjem Simpsonom. Stalno smo se družili, išli u trgovačke centre, restorane, a s Piqueom sam znao i u 2 sata u noći ići na karting ili na golf! Da, radili smo neke gluposti, ali to je normalno za mladiće", ispričao je današnji igrač Luzerna.

"Pique mi je dobar prijatelj i nakon svih tih godina. Slavili smo Novu godinu zajedno s obiteljima u Barceloni lani, a on je krsni kum mojoj kćeri. Igrali smo zajedno samo dvije godine i čudo je da smo (p)ostali tako dobri prijatelji. Pa čak sam i ženu upoznao preko njega, kada je organizirao zabavu na brodu, gdje sam je upoznao. Eto, danas je super-zvijezda, a ostao je tako normalan."

O Alexu Fergusonu je rekao:

"Bio je jako karizmatičan trener, koristio je metodu mrkve i batine. Ako i jest razgovarao s vama, ili vam je hvalio ili govorio tako da ste imali osjećaj da vam je to zadnji dan u životu! No, bio je 100 posto iskren, s čime su se neki igrači teže nosili, ali ja volim da mi je rekao točno što misli o meni. I uvijek je znao gdje smo, što mi ni danas nije jasno kako..."

Naglasio je kako nikad nije vidio igrača koji je bio na tako visokoj razini na svakom treningu i utakmici kao što je bio Paul Scholes, kako je Van Nistelrooij zabavan, pa ispričao anegdotu s Fabienom Barthezom:

"Bila je reprezentativna sedmica i on je trenirao s nama, drugom ekipom. Zabio sam sjajan gol iz slobodnog udarca i on mi je prišao i dao svoje rukavice, kazavši: 'Evo, zaslužio si zbog takvoga gola!' I danas ih čuvam."

I na kraju, o Cristianu Ronaldu:

"Ma vidjelo se odmah kakav je talent. Mislim da po talentu nije na Messijevoj razini, ali radi više od ostalih. Kad sam ga prvi put vidio, bio je sasvim drugačije građen. Također, u igri glavom je bio lošiji, a sada je u tom segmentu među najboljim igračima na svijetu."

Učitaj još novosti