13. 12. 2016 - 12:37
Veoma tužna sudbina Mosesa: Trnovit put do zvijeda
907
Shares
Veoma tužna sudbina Mosesa: Trnovit put do zvijeda

OSTAO BEZ RODITELJA

Veoma tužna sudbina Mosesa: Trnovit put do zvijeda

13. 12. 2016 - 12:37
0
Shares

Dolaskom Antonija Contea na klupu Chelseaja Victor Moses je postao važna karika u formaciji londonske ekipe i standardni član prve postave popularnih Plavaca. 

Engleski mediji su otkrili javnosti detalje iz njegovog života koji su potresli javnost, zbog tragedije koja je zadesila njegovu porodicu 2002. godine.


Njegovi roditelji, kršćanski svećenik Austin i majka Josephine ubijeni su pomenute godine u porodičnoj kući od strane terorističke grupe u njegovoj rodnoj zemlji, Nigeriji. Moses je tada imao tek 12 godina, a kao siroče brigu o njemu je preuzeo njegov ujak. 

U vrijeme napada Moses se kao i sva ostala djeca igrao na ulici i sanjao da jednog dana postane ono što danas i jeste. Ujak je odlučio odvesti Mosesa u Englesku i tamo zatražiti azil u južnom Londonu.

Primljen je od strane jedne porodice koja je preuzela brigu o njemu, te ga naknadno upisala u lokalni klub Cosmos 90. Ekipa je bila najgora u omladinskoj konkurenciji sve do dolaska Mosesa koji je na prvoj utakmici postigao čak osam golova. Talenat je odmah uočen.

Tragedija koja ga je zadesila još kao malog dječaka nije ga spotakla da postane zvijezda Premiershipa i ostvari snove o kojima je sanjao na prašnjavim terenima rodne Nigerije.

Učitaj još novosti