15. 11. 2016 - 19:56
'Delfini' lako pobijedili Rumuniju na startu Svjetske lige
907
Shares
'Delfini' lako pobijedili Rumuniju na startu Svjetske lige

USPJEŠNO ZAPOČELI ODBRANU NASLOVA

'Delfini' lako pobijedili Rumuniju na startu Svjetske lige

15. 11. 2016 - 19:56
0
Shares

Vaterpolisti Srbije su pobjedom počeli odbranu titule u prestižnom takmičenju, pošto su u Kragujevcu slavili sa 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 8:2) u prvom kolu Grupe A.

Najefikasniji u redovima olimpijskih šampiona bili su Milan Aleksić i Strahinja Rašović sa po četiri gola, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Gavril Subotić su postigli po tri, a u strijelce su se upisali i Radomir Drašović i Sava Ranđelović.

U Rumuniji je najbolji bio Minjea George sa tri postignuta gola. Pitanje pobjednika na meču riješeno je poslije prve četvrtine, pošto su vaterpolisti Srbije imali prednost od 6:0.

Seriju pogodaka u prvoj deonici otvorio je i zatvorio Pijetlović, a pored njega mrežu Rumuna zatresli su i Aleksić, Filipović, Rašović i Subotić.

Rumuni su u nekoliko navrata imali igrača više u prvih osam minuta, ali nisu uspjeli da iskoriste brojčanu prednost u bazenu. Filipović je na početku druge četvrtine iskoristio peterac, a nakon tog gola Rumunija je konačno uspjela da pogodi mrežu Srbije - strijelac je bio Kozmin Radu.

Izabranici Dejana Savića su nastavili u istom ritmu, pa su do poluvremena imali prednost od 10 golova (11:1).

Srbija se u trećoj četvrtini malo opustila, Rumunija je postigla pet golova, ali nije uspjela da zakomplikuje situaciju u bazenu.

U narednom kolu Svjetske lige, 6. decembra, Srbija gostuje Njemačkoj, dok će Rumuni dočekati Slovačku.

Učitaj još novosti