22. 09. 2016 - 19:30
Majlinda Kelmendi došla u Zagreb kako bi se zahvalila...
907
Shares
Majlinda Kelmendi došla u Zagreb kako bi se zahvalila Hrvatskoj na podršci

ZLATO ZA KOSOVO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Majlinda Kelmendi došla u Zagreb kako bi se zahvalila Hrvatskoj na podršci

22. 09. 2016 - 19:30
0
Shares

Heroina Kosova Majlinda Kelmendi, džudistkinja koja je osvojila zlatnu medalju na premijernom nastupu na Olimpijskim igrama za Kosovo, danas je doputovala u Zagreb.

Razlog njene posjete Hrvatskoj nije nikakav nastup, već pomoć pri organizaciji turnira pod nazivom Judo Grand Prix Zagreb 2016. Naime, Kelmendi je istakla da je došla pomoći Hrvatskoj, baš onako kako je Hrvatska pomogla njoj za vrijeme početka njene karijere.

Posebno je istakla pomoć Hrvatske Kosovu u najtežim trenucima ove zemlje.

O posebnoj vezi s Hrvatskom pričao nam je i njezin trener Driton Kuka, kada smo ih uoči Rija posjetili na Kosovu.

"Dužni smo Hrvatskoj reći - hvala. Dugo niz godina s vašim savezom sjajno surađujemo. Pomogli su nam dok smo bili u izolaciji. Uvijek smo se dobro družili i na pripremama", kaže Kuka, koji je zbog rata ju Jugoslaviji prekinuo vlastitu judo karijeru i danas kroz zlatnu Majlindu živi svoj san.

"Zlato je postalo dio povijesi Kosova i jedva sam čekala donijeti medalju kući. Svi me gledaju kao heroja, a ja se tako dobro osjećam jer to nije bio samo moj san, već sam jedne generacije. Sretna sam zbog ljudi i djece na Kosovu, a posebno jer ću sutra upoznati i djecu iz Hrvatske. Nisam znala koliko navijača ovdje imam".

Učitaj još novosti