11. 09. 2016 - 21:49
Najbolja sedmica bh. fudbalera u historiji: Nema ko nije...
907
Shares
Najbolja sedmica bh. fudbalera u historiji: Nema ko nije oduševio ovog vikenda

DESETINE POGODAKA U NAJJAČIM LIGAMA

Najbolja sedmica bh. fudbalera u historiji: Nema ko nije oduševio ovog vikenda

Dino PAJO (Sport.ba)
11. 09. 2016 - 21:49
0
Shares

Piše: Dino PAJO (Sport.ba)

Djeluje da se bh. fudbal polahko oporavlja od kratkotrajne krize iz prošle sezone, a sve je započelo sjajnom pobjedom protiv Estonije rezultatom 5:0.

Sjajno smo započeli start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje se igra 2018. godine, a u istoj toj sedmici su reprezentativci Bosne i Hercegovine postali apsolutni heroji svojih klubova, te iza sebe imaju najbolji vikend otkako se samostalno takmičimo u fudbalu.

Gotovo svi fudbaleri su ili postizali pogotke, ili asistirali u svojim klubovima, pa slobodno možemo reći da su naši fudbaleri u sjajnoj formi kada je Bosni i Hercegovini to najpotrebnije. Selektor Mehmed Baždarević se može radovati onim što prikazuju trenutno bh. fudbaleri, a mi se nadamo da će ovakvu formu zadržati i u narednih mjesec dana i u Belgiji pokazati da nam je mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Krenimo redom!

U petak je počelo golom Tonija Šunjića za svoj Stuttgart, ali to nije bilo dovoljno da se na domaćem terenu savlada Heidenheim. Njemačk velikani je na svom terenu poražen rezultatom 1:2, a Toni Šunjić je postigao gol glavom.

Nedugo zatim, korpulentni bh. napadač Milan Đurić je postigao prelijep pogodak i donio svojoj Ceseni pobjedu protiv Carpija u borbi za Seriju A. Postigao je pogodak pred sam kraj meča i tako pokazao da se i na njega može ozbiljno računati u nastavku pohoda na Rusiju.

U isto vrijeme u Češkoj smo vidjeli duel dvojice bh. internacionalaca koji nemaju priliku igrati za reprezentaciju, ali ono što su učinili je svakako vrijedno pomena. Zlin je pobijedio protiv Slovačkog rezultatom 3:1 na gostovanju, a na tom meču je dva gola postigao Haris Harba, te jedan Eldar Čivić.

Dan poslije, u subotu su se baš raspucali bh. fudbaleri.

Sjajni bh. napadač Vedad Ibišević je nastavio terorisati protivničke golmane u ovoj sezoni. Vedo naprosto ne bira i ne štedi protivnike, pa je najredovniji strijelac u Herthi ove sezone. Postigao je pogodak za vodstvo Herthe kod Ingolstadta i tako osigurao drugu pobjedu u dva kola svog tima.

Nakon spektakularne igre protiv Estonije, Miralem Pjanić je zabilježio svoj prvi start u Juventusu i odmah postigao pogodak. Odigrao je odlično u pobjedi protiv Sassuola rezultatom 3:1, postigao je treći pogodak i učestvovao u akciji kod prvog gola.

Jedan od fudbalera od kojih se najviše očekuje u reprezentaciji BiH, Edin Višća, vrhunski je odigrao domaći meč za svoj Istanbul BB i gotovo sam kreirao preokret. Postigao je gol za izjednačenje protiv Gaziantepa, a samo nekoliko minuta kasnije je namjestio gol za potpuni preokret.

Bivši fudbaler Slavije Vlastimir Jovanović je presudio prvaku Poljske Legiji iz Varšave. Postigao je pogodak u 20. minuti susreta sa Legijom, a  njegov tim je slavio rezultatom 2:1.

U nedjelju je sjajni kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko potvrdio ponovo zbog čega je jedan od najboljih napadača svih vremena na ovim prostorima. Nakon što je postao najbolji napadač u historiji svih balkanskih selekcija, Edin Džeko je donio pobjedu Romi protiv Sampdorije. Ušao je na poluvremenu, dok je Roma gubila rezultatom 1:2, a onda je samo petnaest minuta kasnije postigao izjednačujući pogodak. U sudijskoj nadoknadi je izborio penal iz kojeg je Roma došla do sva tri boda.

Povremeni bh. reprezentativac i fudbaler od kojeg možemo očekivati mnogo u budućnosti, Sanjin Prcić, odigrao je odlično po ulasku na teren za svoj Rennes u francuskoj Ligi 1. U 92. minuti je postigao pogodak za 2:0 i tako ovjerio pobjedu protiv Caena.

Novi bh. reprezentativac Danijel Miličević je ponovo bio zaslužan za pobjedu Genta. U 60. minuti je na sjajan način namjestio pogodak Coulibalyju i tako ovjerio put ka trijumfu svog kluba. Nešto slično je uradio i Samir Memišević, perspektivni defanzivac koji je ove sezone prešao u Groningen. On je namjestio vodeći gol svog kluba u holandskoj Eredivisiji.

Muris Mešanović je ušao u igru za svoju Slaviju Prag i odmah je donio važnu prevagu u igri svog kluba. Postigao je pogodak za smanjenje vodstva Teplica, a na kraju je završeno 2:2.

Kada tome dodamo i asistenciju potencijalnog bh. reprezentativca Adisa Hušidića prije dva dana za svoj LA Galaxy u MLS ligi, te fantastičnu igru bh. trojca iz Konyaspora Riad Bajić-Amir Hadžiahmetović-Deni Milošević, dolazimo do zaključka da je ovo najbolji vikend bh. fudbalera u posljednjim godinama, pa je optimizam na vrhuncu kada su u pitanju važni mečevi protiv Belgije, Kipra i Grčke koji očekuju reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Učitaj još novosti