15. 08. 2016 - 18:25
Vječiti rivali: Moglo bi doći do sudara svijetova
907
Shares
Vječiti rivali: Moglo bi doći do sudara svijetova

HRVATSKA VS SRBIJA

Vječiti rivali: Moglo bi doći do sudara svijetova

Faris DŽAFEROVIĆ
15. 08. 2016 - 18:25
0
Shares

Hrvatska i Srbija su gotovo od nastanka vječiti rivali u sportu, mi vam donosimo zanimljuvu priču kada je u pitanju Olimijada. POstoje sportovi u kojima će ukrstiti ''koplja'', postoje i oni gdje su se namjerno izbjegli, ali najvažnije je da u nekim postoje takmičari koji žele sreću jedni drugima, pa nam je drago što još uvijek plamen fair play-a gori između ove dvije nacije.

90755190-gettyimages-586411038

DOSADAŠNJI BILANS USPJEHA NA OLIMPIJADI

Srbija je trenutno bez medalje u Rio de Janieru, najveća uzdanica ove zemlje je bio Novak Đoković, ali je isti svoju naciju razočarao ispadanjem već u prvom kolu teniskog turnira od Juan Martina del Potra.

Hrvati sa druge strane do sada su već skupili četiri medalje, i to tri zlata te jedno srebro. Krenut ćemo od kajakaša, u toj diciplini je Hrvatska uzela čak tri medalje, zlatni su bili Valent i Martin sinković u doublu, dok je Damir Martin stigao do srebrene medalje. Josip Glasnović je Vatrenima donio još jednu medalju, i to zlatnu, a takmičio se u streljaštvu.

kyrie-irving-main

ŠANSE SRBIJE DA OSVOJI MEDALJU

Srbija se prije svega nada medalji od svojih košarkaša, koji pod vodstvom Đorđevića zaista igraju fenomenalno, oni su ostvarili plasman u četvrtfinale, a za protivnika bi mogli imati selekciju Hrvatske, za ovaj rasplet događaja bi trebalo da Španija savlada Argentinu, a Hrvatska dobije Litvaniju, mečevi su na rasporedu rano ujutro, tako da ćemo već sutra imati četvrtfinalne parove.

Orlovi se nadaju medalji i od sportašica gdje treba izdvojiti žensku odbojkašku selekciju, koja će sutra u četvrtfinalu igrati meč sa Rusijom. Vaterpolisti su krenuli loše, ali ipak su uspjeli da dođu do četvrtfinala, gdje se od njih očekuju mnogo bolje partije, koje će uz nadu nacije, uspjeti krunisati medaljom.

olympics1

ŠANSE HRVATSKE DA DOĐE DO POSTOLJA

Hrvati kao i Srbi sve svoje nade polažu u košarkašku reprezentaciju, koja nošena Planinićem, Bogdanovićem i Šarićem, pruža odlične partije, a isto tako ne treba zaboraviti Aleksandara Petrovića, koji svaku utakmicu uz liniju proživi sa svojim momcima.

Hrvatska svakako već godinama ima odličnu rukometnu selekciju, tako da su pod lupom i njihovi rukometaši od kojih se svakako očekekuje odličje.

Vatreni svoje velike nade polažu u vaterpolo reprezentativce, koji se lagano nameću kao najveći favoriti za zlatnu medalju u ovom sportu. Oni napreduju odlično, pa su tako već ostvarili plasman u četvrtfinale, gdje ih čeka Brazil.

oluja-intext-004-1440674460

IZBJEGAVANJE ILI MOGUĆI SUSRETI

Spominjali smo u početku izbjegavanje kada su u pitanju susreti ove dvije selekcije. Tako su Hrvati jučer, posmatrajući iz realnog ugla, namjerno izgubili meč u vaterpolu, jer su istim izbjegli susret sa Srbijom u četvrtfinalu.

Što se tiče košarke, već smo spominjali da se Hrvati tu najviše pitaju, jer ukoliko pobjede u meču protiv Litvanije, a Argentina izgubi od Furije, oni bi završili kao prvi u grupi, i naravno igrali protiv četvrtog iz druge grupe, a to je selekcija Srbije. Treba istaći da su Hrvati sigurni putnici u četvrtfinale te da ne treba čuditi ako ne pruže svoj maximum i ne ostvare pobjedu. Ukoliko savladaju Litvance, očekivat će nas zaista odlična majstorica u četvrtfinalu.

Teniske uzdanice Novak Đoković i Marin Čilić su razočarali ispadanjem u ranoj fazi turnira, ali da su savladali svoje protivnike, mogli su se sastati u velikom finalu, međutim tako je Balkan nakon ispadanja ovog dvojca, ali isto tako Džumhura i Bašića, ostao bez medalje u ovom sportu.

draganja-cilic-rio-instagram-758x380

DIREKTNI SUSRETI NA OLIMPIJADI

Tenis je opet aktuelan, naime, u doublu su se sastali Hrvatska i Srbija, a par Orlova Zimonjić-Đoković je bio uspješniji od para Čilić-Draganja, međutim pobjednici ovog duela su odmah u narednoj fazi napustili takmičenje.

posljednja

FAIR PLAY IZJAVE

Ovdje bismo izdvojili jednu izjavu Blanke Vlašić, te izjavu Sandre Perković.

 Blanka je nakon upoznavanja sa Đokovićem rekla nešto, što bi moglo probuditi nadu za iskorjenjene politike iz sporta.

''Upoznala sam Noleta, zaista je fenomenalan lik, pravi sportista i drago mi je što smo se konačno lično sreli i upoznali. Do sada smo jedni druge podržavali na daljinu, a sada to moramo i možemo raditi mnogo bolje, direktno, pa stoga Srbiji želim sve najbolje na predstojećoj Olimpijadi, i da se vratimo skupa sa što više medalja.''

Sandra Perković je bila još direktnija u izjavi, u kojoj je između ostalog rekla da joj je žao što se Jugoslavija raspala jer da nije do toga došlo, mi bi bili velesila, a isto tako je o svojoj kolegici Ivani Španović izjavila sljedeće:

"Čula sam se s Ivanom Španović baš prije polaska u Rio i svim srcem ću navijati za nju. Kao i za sve Srbe i ostale susjede na Igrama. Moje srce je veliko kad ona pobjeđuje, baš kao i njeno kad ja slavim."

Faris DŽAFEROVIĆ

Učitaj još novosti