21. 06. 2016 - 12:29
Bh. kadeti danas putuju u Španiju: Osjeti se napetost, ali...
907
Shares
Bh. kadeti danas putuju u Španiju: Osjeti se napetost, ali idemo po dobar rezultat

SELEKTOR PANDŽA OPTIMISTA

Bh. kadeti danas putuju u Španiju: Osjeti se napetost, ali idemo po dobar rezultat

21. 06. 2016 - 12:29
0
Shares

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 13 sati iz Dubrovnika putuje u Španiju gdje će učestvovati na svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Mladi bh. košarkaši, koji u Zaragozu putuju kao prvaci Evrope, pokušat će napraviti još jedan podvig na smotri najboljih košarkaša svijeta u toj kategoriji.

Selektor Josip Pandža, nakon više od mjesec dana priprema i nekoliko prijateljskih utakmica, odabrao je 12 igrača koji će predstavljati BiH u Španiji. Na spisku su: Adi Alikadić, Emir Bačvić, Amar Barukčija, Semin Burko, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Džanan Musa, Lazar Mutić i Miladin Vlačić.

Pandža navodi da su svi igrači trenutno spremni i da s nestrpljenjem očekuju prvi meč.

- Zdravstveni bilten je zadovoljavajući. Posljednjih sedam-osam dana su svi trenirali što ranije nije bio slučaj. Fizički, ekipa nije na nivou koji bih želio, upravo zbog povreda koje su ometale trenažni proces, ali ćemo vidjeti koliki nam je domet na EP-u - kazao je pandža za Fenu uoči odlaska ekipe u Španiju.

Debitantski nastup na svjetskom prvenstvu reprezentacija BiH će imati u grupi D sa selekcijama Dominikanske Republike, Francuske i Južne Koreje. Prvi meč igraju 23. juna protiv Dominikanske Republike.

- Imamo informacije, gledali smo neke njihove prijateljske utakmice. Sigurno je da će biti teško - naglasio je selektor mladog bh. tima.

Priznaje da se kod igrača osjeti napetost, njihova očekivanja su također velika, ali dodaje da su to ipak mladi igrači koji, prije svega, trebaju da uživaju u igri, bez opterećenja rezultatom.

Pregled grupa SP-a:

A-grupa: SAD, Egipat, Turska, Tajpeh

B-grupa: Argentina, Španija, Mali, Litvanija

C-grupa: Australija, Finska, Kina, Kanada

D-grupa: Bosna i Hercegovina, Koreja, Francuska, Dominikanska Republika

Raspored susreta bh. reprezentacije:

23. juna: BiH - Dominikanska Republika (11.30)

25. juna: BiH - Francuska (16.30)

26. juna: BiH - Koreja (21.00)

(Fena)

Učitaj još novosti