03. 06. 2016 - 11:14
Preko penal završnice stigli do finala Kirin Kupa
907
Shares
Preko penal završnice stigli do finala Kirin Kupa

NADAMO SE JAPANU

Preko penal završnice stigli do finala Kirin Kupa

Faris DŽAFEROVIĆ
03. 06. 2016 - 11:14
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je započela učešće na Kirin kupu. Iako veoma oslabljeni, Zmajevi su nakon penala uspjeli izbaciti favorizirane Dance. Regularni tok susreta okončan je 2:2, iako smo nakon prvog poluvremena bili u zaostatku od dva pogotka.

Selektor Mehmed Baždarević u nedostatku glavnih zvijezda priliku je pružio sljedećim igračima: Šehić, Vranješ, Kolašinac, Šunjić, Cocalić, Hadžić, Grahovac, Medunjanin, Duljević, Hajrović i Đurić. 

Loše smo nažalost otvorili utakmicu i veoma brzo primili dva pogotka.

Gol za vodstvo Danaca je postigao Kjaer, nakon loše intervencije Šehića i uspavanosti Cocalića.

Danci su prvi gol zabili u 21. minutu preko Kjaera, da bi sada u 42. povećali vodstvo i došli do prednosti od 2:0, strijelac je bio Fischer. Opet je to bila loša reakcija naše odbrane.

Početak drugog poluvremena donio je bolju igru Zmajeva, a i izmjene (Hodžić i Vrančić) su utjecale na to. Nakon samo šest minuta igre smanjili smo lijepim pogotkom bh. diva Milana Đurića, na asistenciju Ognjena Vranješa.

 
Međutim, crveni karton defanzivca Sportinga iz Gijona je našim umnogome otežao pokušaj da dođemo do izjednačenja ili pak pobjede protiv Danske.

Srećom, u 83. minuti, nakon odličnog prodora sjajnog Seada Kolašinca, opet je Đurić pogodio za radost naših malobrojnih navijača na tribinama.

Upravo taj gol bio je dovoljan za penal završnicu.

Za Dance je prvi penal uspješno izveo Duncan, da bi Schmeichel Vrančiću odbranio Jedanaeserac

Kasnije su za Dance fulali Vestergaard i Christensen, Šehić je prvom odbranio penal da bi drugi promašio cijeli okvir gola, da bi za nas pogodili Krunić i Hodžić, sa odličnim izvođenjem penala.

Nakon toga su i za jednu i drugu selekciju bili uspješni izvođači, ali mi smo zahvaljujući Vestergaardu i Christensenu prošli dalje. Prvo je Schone pogodio, da bi Stevanović uzvratio. Nakon toga za Dance puca Eriksen, da bi današnji kapiten Haris Medunjanin ovjerio pobjedu naše selekecije.

 
BiH će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Japana i Bugarske. Ovo je bio veliki trijumf naših momaka, koji su zaslužili sve čestitke za borbenost i igru.
 
Faris DŽAFEROVIĆ , Sport.ba
 
Učitaj još novosti