19. 02. 2016 - 14:17
Rekordna kazna za ruskog igrača zbog Putina u Istanbulu
907
Shares
Rekordna kazna za ruskog igrača zbog Putina u Istanbulu

300.000 EURA KAZNE ZBOG POKAZIVANJA RUSKOG PREDSJEDNIKA

Rekordna kazna za ruskog igrača zbog Putina u Istanbulu

19. 02. 2016 - 14:17
0
Shares

Lokomotiv iz Moskve odlučio je kazniti svog igrača Dmitrija Tarasova sa 300.000 eura zbog javnog pokazivanja majice sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon završetka utakmice šesnaestine finala Evropske lige protiv Fenerbahcea igrane u utorak u Istanbulu.

Tarasov je po završetku utakmice skinuo dres ispod kojega je imao majicu sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina i natpisom "Najpristojniji predsjednik", a s obzirom na napetu političku situaciju između Rusije i Turske taj njegov postupak UEFA bi mogla ocijeniti kao provokaciju. Osim oštre kazne za fudbalera, UEFA bi mogla izreći kaznu i za klub.

"Vodstvo Lokomotiva je jako razočarano zbog incidenta u Istanbulu da je poduzelo ekstremne mjere i odredilo rekordnu kaznu u historiji kluba", rekao je izvor iz kluba za agenciju Sport. "Oko 300.000 eura bit će oduzeto od Tarasovljeve plate kao i svi bonusi koje je mogao dobiti u februaru", dodao je izvor.

UEFA vrlo oštro kažnjava politički motivisane incidente. Tako je prošle godine kaznila Barcelonu sa 30.000 eura zbog toga što su njeni navijači protiv Juventusa u finalu Lige prvaka proslavili mašući zastavama Katalonije, dok je 2013. škotski prvak Celtic kažnjen sa 50.000 eura jer su navijači tokom utakmice Ligeprvaka protiv Milana izvjesili transparente sa likovima škotskog nacionalnog junaka Wallacea i člana IRA-e Bobbyja Sandsa, koji je umro štrajkajući glađu u zatvoru Maze 1981. godine.

Učitaj još novosti