06. 02. 2016 - 08:46
Pochettino stvara moćan tim: Pijetlovi doveli tinejdžersku...
907
Shares
Pochettino stvara moćan tim: Pijetlovi doveli tinejdžersku senzaciju

SHILOW TRACEY

Pochettino stvara moćan tim: Pijetlovi doveli tinejdžersku senzaciju

Harun PEHLIVANOVIĆ
06. 02. 2016 - 08:46
0
Shares

Ebbsfleet United je nedavno poslao svoju zvijezdu sedamnaestogodišnjeg veznjaka Shilow Traceyja na probu u Tottenham. Trenirao je s prvom ekipom Spursa skoro sedmicu, sve u nadi niželigaša da će igrač steći prijeko potrebno iskustvo.

Čini se da je mladi Tracey zadivio stručni štab Spursa, jer su ekspresno odlučili zaključiti dogovor.

"Ovo je veoma bitno uskustvo za njega, vjerovatno će se vratiti u Tottenham još jednom", izjavio je McMahon.

Ipak na tome se nije završilo. Prije nego što će se Tracey vratiti još jednom u Tottenham, Spursi su poslali svoje skaute na utakmicu FA Cupa mlađih selekcija. Tracey je nakon toga trenirao s Pijetlovima još tri dana, a onda je uslijedila i zvanična ponuda za mladog veznjaka.

"Moraćemo da sačekamo i da vidimo šta će biti, ali uvjeren sam u to. Bio je u Londonu tri dana i odradio tri treninga, ali Spursi neće žuriti. Sada se vratio i igra s nama. Vidjećemo kako će se razvijati, ali mi smo zadovoljni u Ebbsfleetu s njegovim igrama, on je veoma dobar igrač. Sporo je ušao u sezonu, ali nakon toga se sabrao i sada je izvanredan. Trudi se i vjeran je klubu, u isto vrijeme ima želju da poboljša svoju igru. Bez sumnje je da Tracey posjeduje ogroman talent i vjerujem u njegove sposobnosti", rekao je McMahon.

Uzimajući u obzir da Tottenham u svojim redovima već ima mladog Dele Allija moguće je da će se i Tracey ubrzo pridružiti. Nakon što se Townsend posvađao s jednim od trenera Nathanom Gardinerom klub ga je suspendovao i neće biti u konkurenciji za sljedeće utakmice dok se problem ne riješi. Da li je Tracey potencijalna zamjena za Townsenda ostaje još da se vidi.

shilow-tracey1

Jasno je da mijenjanje dvadesetčetverogodišnjeg krila sa sedamnaestogodišnjim centralnim veznim nije solucija iz koje će Spursi moći momentalno profitirati. Tracey iako je došao u ovom prijelaznom roku, vjerovatno neće dobiti veliku minutažu a i mora se uzeti u obzir da ima igrača koji su mnogo iskusniji od njega.

Ipak, nakon što je Josh Onomah upisao nastup protiv Aston Ville i uzimajući u obzir da Delle Alli i Harry Winks dobijaju sve više prilika, jasno je da Pochettino ne bira igrače po godinama nego po talentu.

Shilow Tracey je za prvu ekipu Ebbsfleeta upisao samo jedan zvanični nastup, ali je nedavno postigao pogodak za U18 ekipu. Tracey posjeduje talenat, to je svima jasno. Sigurno da je njegov prelazak na "White Hart Lane" iznenadio sve, a u utrci za njegovim potpisom bili su još neki klubovi iz prva dva ranga engleskog fudbala.

Mnoge ovaj transfer podsjeća na onaj s Dele Allijem. Sada sa sigurnošću možemo reći - Pochettino itekako zna s mladima i garant je blistave budućnosti ovog londonskog kluba.

Učitaj još novosti